.
.

 

Directiechauffeur opleidingen


Een goede directiechauffeur heeft niet alleen de vaardigheden om goed te kunnen rijden. Naast het feit dat een chauffeur een VIP moet kunnen vervoeren op een Veilige, Vlotte en Comfortabele manier, moet de hij/zij ook representatieve en communicatieve vaardigheden bezitten. Daarnaast is een dienstbare instelling ook een vereiste voor het vak.
Cotrae levert diverse opleidingen op dit gebied:

CCV-D1


De basis voor iedere chauffeur is het CCV-D1. Dit is een vijfdaagse opleiding. De opleiding wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen bij het CCV.

CCV-D2


De chauffeur die zich verder wil ontwikkelen kan na het CCV-D1 de opleiding CCV-D2 volgen. In deze opleiding worden de leerdoelen van het CCV-D1 uitgebreid en er wordt een aanmerkelijk deel Security Awareness toegevoegd en geëxamineerd. Ook deze opleiding duurt vijf dagen en wordt afgesloten met een 2-uur durend praktisch examen bij het CCV.

Applicatie dagen


Om de geldigheid van het certificaat CCV-D1/D2 te behouden moet een houder van het certificaat iedere 5 jaar 3 applicatiedagen volgen. Cotrae voorziet in diverse mogelijkheden om de dagen in te vullen. Van een theoretische dag tot en met een meerdaagse training in het buitenland.

EPP- trainingen


Voor de echte Die-hard chauffeur voorziet Cotrae in de trainingen Executive Protection Program. Deze trainingen worden gegeven in 2 niveaus: EPP-3 en EPP-4. Hierin leert de chauffeur onder andere: Het rijden met hoge snelheid; het rijden en werken met een beveiligingsvoertuig; het wegrijden uit noodsituaties; het zichzelf bevrijden met een voertuig uit situaties waarin u wordt klemgereden. Om de EPP trainingen te kunnen volgen is het niveau CCV-D2 of een gelijkwaardige opleiding een vereiste.

VIP Driver Training:


U wilt wel functioneren als chauffeur, maar er is geen noodzaak voor het afleggen van een examen? Dan is de Vip Driver Training een uitstekende keuze. In deze 2-daagse opleiding leert u de basisbeginselen van het rijden op een Veilige, Vlotte en Comfortabele manier. Indien u na deze opleiding alsnog de opleiding CCV-D1 zou willen volgen, kan dit middels een verkorte opleiding.

Maatwerk trainingen


De chauffeur die zichzelf op een specifiek gebied wenst te bekwamen kan gebruik maken van onze maatwerk optie. De dagen die hiervoor gerealiseerd worden, kunnen worden gebruikt als applicatiedagen voor het CCV-D1/D2.