.


. 

Rijbewijs voor de personen auto"Autorijden leer je pas in de praktijk." is een veelgehoorde uitspraak. En voor een deel is dat zonder meer waar. Maar als de basis van het aanleren niet goed is doe je er wel veel langer over om het goed aan te leren.....
Bij Cotrae leer je daarom niet alleen de basis, maar wordt je opgeleid tot een bewuste automobilist die zich veilig en vlot door het verkeer kan begeven. Dit doen wij op een effectieve en leuke manier. Volgens ons heb je dan pas een goede basis om te gaan autorijden. Duurt dit dan langer dan bij andere rijscholen? Het gemiddelde aantal uren dat een leerling nodig heeft is volgens het CBR 42,5 uur. Als je een gemiddelde leerling bent, ben je bij Cotrae klaar tussen de 30 en 35 uur.

Wij verzorgen lessen in Kampen en de wijde omgeving. Praktijklessen doen we in Zwolle of Emmeloord.

Hoe haal je een rijbewijs?


Om je rijbewijs te kunnen halen moet je zowel een theorie- als praktijkexamen afleggen bij het CBR. Voordat je praktijkexamen mag doen, moet je eerst je theorie examen hebben gehaald.
Je mag wel eerder beginnen met praktijklessen. Dit mag al als je 16,5 jaar bent.
Het rijbewijs voor de personenauto kun je op twee manieren halen:
1. Voor een auto met handschakeling;
2. Voor een auto met een automatische versnellingsbak.
Het verschil is dat je met het rijbewijs voor een handgeschakelde auto mag rijden in beide types auto. Haal je het rijbewijs voor een auto met automaat, dan mag je alleen rijden in een auto met een automatische versnellingsbak. Bij Cotrae kun je beide soorten behalen.

Theorie halen kun je bij ons op twee manieren doen:

Zelf studie


Als je hiervoor kiest, dan ontvang je na inschrijving een boek en een CD-ROM. Met deze set heb je alles wat je nodig hebt om te leren. Het boek geeft je de benodigde informatie. Met de CD-ROM kun je proef examens oefenen.
Op deze wijze kun je je in je eigen tijd en tempo voorbereiden op het examen.
Ben je er klaar voor? Dan geef je dat bij ons aan en reserveren wij, in overleg met jou, een examendatum.

Klassikaal leren


Wil je liever les van een docent? Dat kan. Wij hebben met een collega rijschool een goede samenwerking op dit gebied. Hiervoor ga je 9 x op maandagavond en woensdagavond naar school.
Onze collega verzorgt het aanvragen van het theorie examen voor je.

De Praktijk


We starten de praktijklessen altijd op een rustige plaats in je woonplaats. Daar beginnen we met de bediening van de auto. Heb je dit onder de knie? Dan gaan we verder met het rijden in je woonplaats. Vandaar breiden we de lessen uit naar Zwolle of Emmeloord. Hier wordt het grootste deel van de lessen gedaan. Ben je bijna klaar voor het examen? Dan vragen wij het aan. Om dit te mogen doen moet jij ons middels je DIGID als rijschool machtigen bij het CBR. Heb je nog geen DIGID? vraag deze dan aan als je je inschrijft. Zo voorkom je onnodige vertraging.
Lesauto
De praktijklessen verzorgen wij in onze Renault Scenic. Dit is een fijne auto met een hoge zit en voorzien van alle gemakken: Climate Control; Xenon verlichting; verstelbare en verwarmde stoelen en interne navigatie.
De motor is een 1600cc diesel met 130 PK, Dit staat garant voor een lekkere pittige auto.
2todrive-banner120x600

Lessen vanaf 16,5 jaar

Tegenwoordig mag je lessen vanaf 16,5 jaar. Haal je je rijbewijs voor je 18e verjaardag? Dan mag je tot die tijd rijden met een coach. Als coach mag iedereen in je omgeving functioneren, wanneer die persoon langer dan 5 jaar zijn rijbewijs heeft. Voor de coach moet een pas worden aangevraagd bij de gemeente LET OP: je mag nooit rijden zonder dat een coach naast je zit in de auto.

De Coach

Als je een coach kiest is dat in de praktijk vaak een ouder of grootouder. Nu is er door de jaren heen flink wat veranderd aan het autorijden.
Daarom zijn de mensen die je gaan coachen van harte welkom om eens mee te rijden met een les als je wat verder bent in de praktijklessen. Op deze manier zien ze wat er allemaal anders wordt gedaan tegenwoordig en misschien steken ze er zelf ook nog wat van op.