.Taxi opleidingen
.
 

Taxi Opleidingen


Taxi chauffeur is een leuk vak. Je moet netjes kunnen rijden (veilig, vlot en comfortabel), maar ook kunnen communiceren met de verschillende soorten klanten. Het traject om taxichauffeur te worden, bestaat uit een aantal stappen:


Taxi diploma

Om het diploma taxipas te krijgen moet u een theoretisch en praktisch examen afleggen bij het CCV (een onderdeel van het CBR).
Om dit te doen moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
Cotrea verzorgt hiervoor de opleiding op verschillende manieren (zie onder).

Chauffeurskaart

Als je het diploma hebt behaald kun je de chauffeurskaart aanvragen bij de KIWA. Dit kan de werkgever verzorgen, maar Cotrae verzorgt ook dit traject als dat gewenst is.

Medische keuring

De chauffeurskaart wordt alleen afgegeven door de KIWA als je de medische keuring hebt doorlopen en gezond genoeg bent om als taxichauffeur te gaan werken.

Verklaring omtrent gedrag

De kandidaat moet zelf een verklaring omtrent gedrag voor taxichauffeur aanvragen bij de gemeente waar zij/hij woont. Zonder een VOG wordt de chauffeurskaart niet afgegeven.


De opleiding kun je bij Cotrae op verschillende manieren volgen

1. Volledig verzorgd.
Kiest u voor deze optie dan wordt het volledige traject voor u verzorgd: De theoretische en praktische opleiding en het KIWA traject.
Het enige dat de cursist zelf moet doen is:
- De medische keuring;
- De aanvraag voor een verklaring omtrent gedrag bij de gemeente waar zij/hij woont.

2. Basis opleiding
Verzorgt uzelf (of uw werkgever) het KIWA traject, dan kunnen wij de theoretische en praktische opleiding verzorgen.

Opleiding informatie
Op dit moment wordt hard gewerkt aan een E-learning omgeving voor de opleiding voor taxi chauffeur. Totdat deze gereed is werken wij met een boeken set voor zowel de administratie als het onderdeel verkeer. Daarnaast wordt een dag klassikaal lesgegeven in de gehele theorie. Het praktische gedeelte wordt verzorgd in één van onze lesauto's vanaf de plaats waar het examen wordt gehouden. Dit deel duurt 1 dag.
De cursist doet examen in het voertuig waarin is gelest.